Padlizsán feta sajttal és balzsamecettel
A padlizsán feta sajttal és balzsamecettel egy ínycsiklandó, egészséges étel, amely könnyen elkészíthető és tökéletes választás lehet egy nyári grillpartira. A padlizsán különleges íze és a feta sajt sós karaktere remekül kiegészítik egymást, míg a balzsamecet savanykás édessége harmonizálja az összes ízt.
Hozzávalók
- 2 nagy padlizsán
- 200 g feta sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
- Friss bazsalikom levelek
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés lépései
1. Padlizsán előkészítése
Mossuk meg a padlizsánokat, majd vágjuk őket hosszában félbe. Szeleteljük fel őket kb. fél centiméter vastag szeletekre. Szórjuk meg sóval mindkét oldalukon, és hagyjuk állni kb. 20 percig, hogy a keserű levük kifolyjon.
2. Grillezés előkészítése
Miközben a padlizsán pihen, készítsük elő a grillt vagy grillserpenyőt közepes-magas hőfokra. Kenjük meg a padlizsánszeleteket olívaolajjal mindkét oldalon.
3. Grill, sütés
Tegyük a padlizsánszeleteket a forró grillre, és süssük őket kb. 5-7 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna színt nem kapnak és puhák nem lesznek.
4. Feta sajt hozzáadása
A grillezett padlizsánszeleteket helyezzük egy tálra, majd morzsoljuk rájuk a feta sajtot. Az apróra vágott fokhagymát is szórjuk rájuk.
5. Balzsamecet és bazsalikom hozzáadása
Csepegtessük meg az ételt balzsamecettel, majd díszítsük friss bazsalikom levelekkel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tipp: Variációk és további ötletek
- Kipróbálhatjuk más sajtokkal is, például kecskesajttal vagy mozzarella sajttal.
- A balzsamecet helyett használhatunk citromlevet vagy vörösbor ecetet is.
- A padlizsánt akár sütőben is megsüthetjük, ha nincs grillünk.
Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A grillezett zöldségek remekül beilleszthetők egy kiegyensúlyozott étrendbe.