Hogyan fűszerezzük a lazacot?
A lazac önmagában is nagyon ízletes, így elég kevés fűszerezésre van szükség, hogy elérjük az ízletes eredményt. A fűszerezést a sütés előtt, vagy után is elvégezhetjük. Gyakori kacsa pácolási technika a fokhagymával, citrommal és borssal, illetve a szójaszósszal, kurkumával, tárkonnyal összekevert verziók.
A leggyakoribb fűszerek lazac esetén
- citrom
- fokhagyma
- petrezselyem
- kapor
- bors
- tárkony,
- rozmaring
- majoranna
- zeller
- kurkuma
A legnépszerűbb ételek lazacból:
A lazac sokféleképpen elkészíthető, így számtalan ízletes étel készíthető belőle.
- Grillezett lazac
- Sült lazac
- Lazacos tésztasaláta
- Lazacos rizottó
- Lazacos chowder (leves)
- Lazacos sushi és sashimi
Érdekességek a lazacról:
- Két legismertebb fajtája a vörös és fehér lazac.
- Rendkívül gazdag Omega-3 zsírsavakban, amelyek fontosak a szív és az agy egészségéhez.
- Található benne D-vitamin is, amely fontos a csontok egészségének és a szervezet immunrendszerének erősítéséhez.
- Tele van fehérjékkel, amelyek segítenek a izomépítésben.
- Található benne astaxanthin, amely a természet egyik legerősebb antioxidánsa. Segíti a bőr, az izmok és az idegrendszer egészségének megőrzését.
- Általában frissen fogyasztják, de konzerv formában is népszerű.
- A lazacot - ahogy már említettük - sokféleképpen elkészíthetjük, például grillezve, sütve, pácolva, főzve és jól illik össze a különböző alapanyagokkal, mint például a zöldségek, rizs és tészta.